Planering, Ove och lite pengar

Hej igen,

Planering, Ove och lite pengar är allt som krävs för att dammsugning ska bli trevligt!

Hur, ursäkta mitt språk, i h-e kan det någonsin vara roligt att dammsuga? Denna berättigade fråga är det nog många av er som vill ha svar på. Nej, ni har helt rätt. Det blir naturligtvis aldrig särskilt roligt att dammsuga, men med en ny syn på det kan det emellertid bli mindre tråkigt. Ja, kanske till och med lite småtrevligt. Vi kan ju i alla fall vara överens om att det inte kan bli tråkigare, så häng på och testa lite nya grepp. Jag ska berätta hur jag gör.

Jag dammsuger hellre ofta än gärna, eller bra för den delen. Jag dammsuger en gång i veckan, då behöver jag inte dammsuga lika noggrant, inte ta alla hörn, listor och soffor varje gång. Jag har delat in min bostad, och tar en del lite noggrannare varje gång. Vardagsrummet denna gången, sovrummet nästa gång, kök och hall nästa gång osv. I övriga utrymmen kör jag bara runt lite och tar det mer ytligt och enkelt. Jag börjar alltid med det rum som ska få extra uppmärksamhet. På detta vis är dammsugningen över i ett nafs jag kan ägna resten av dagen åt annat mer njutbart som bokläsning, en kaffe på stan´ eller en promenad i parken.

Ett annat vinnande koncept gällande dammsugning är att lätta på plånboken och investera i en ny dammsugare. Jag förstår verkligen att en ny dammsugare inte finns högst upp på din investeringslista, troligen finns den inte med överhuvudtaget. Inte om du är en någorlunda vettig person i alla fall. Tänk om! Dagens dammsugare är mindre, lättare att manövrera och framförallt mycket tystare. 

Jag har döpt min nya dammsugare till Ove. Jag och Ove går runt och kollar över lägenheten en gång i veckan. Det bästa med Ove, och de flesta dammsugare, är att de är asociala. Det går alltså alldeles utmärkt att ta på sig ett par hörlurar med brusfunktion och sätta igång en bra podd, eller lite musik samtidigt. 

Numera ser jag faktiskt fram emot mina och Oves promenader här i lägenheten. Ja, det är rent (otroligt rent ;)) av roligt att dammsuga!

/Robban the Blogger